Dvanaest lica povrijeđeno u 13 saobraćajnih nesreća

Srna
Foto: Ilustracija

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 časa dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća u kojima je povrijeđeno 12 lica, od kojih tri teško, šest laške, dok se za tri lica dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova ovog kantona.

U saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu u mjestu Klokotnica kod Doboj Istoka teško je povrijeđen saputnik u automobilu "golf" čiji su inicijali I.Š. (33) iz Lukavica Rijeke kod Doboj Istoka, a lakše vozač ovog automobila  E. Š (43), dok se o stepenu povreda saputnice u vozilu A.S. (37) dežurni ljekar Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla nije izjasnio.

Teško povrijeđeni I. Š. zadržan je na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

U ovoj saobraćajnoj nesreći  učestvovao je i automobil "fijat punto" kojim je upravljao H.Č. (37) iz Lukavice kod Gračanice.

Muškarac  M.H. (86) iz Kalesije teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Zvornik-Tuzla u mjestu Tojšići kod Kalesije, kada ga je, dok je išao pješke, udario automobil BMW kojim je upravljao D.K. (36) iz Kladnja.

Povrijeđeni pješak prevezen je u Univerzitetski klinički centar Tuzla na medicinsko zbrinjavanje.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana