Banjaluka: Uhapšena lica zbog prometa i korištenja droge

Srna
Foto: GS

BANjALUKA - Banjalučka policija uhapsila je lice iz Banjaluke čiji su inicijali A.K. i lice iz Laktaša B.S, kod kojih je pronađena marihuana i spid, te lice sa Sokoca M.M, za kojim je raspisana centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela omogućavanje uživanja droge.

Lica A.K. i B.S. uhapšena su juče zbog postojanja osnova sumnje da je lice A.K. počinilo krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet droge, a lice B.S. prekršaj konzumiranje droge iz Zakona o javnom redu i miru.

Lice M.M, za kojim je potjernica raspisana prema naredbi Osnovnog suda Zvornik, biće predato u Okružni centar Sudske policije Banjaluka, saopšteno je iz banjalučke Policijske uprave. Prnjavorska policija juče je uhapsila lice čiji su inicijali M.M. zbog krađe novca iz vozila oštećenog lica.

Policiji je oštećeno lice prijavilo da je iz njegovog parkiranog vozila ukraden novac, koji je vraćen nakon što ga je policija pronašla kod M.M. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Banjalučka policija oduzela je od lica čiji su inicijali A.S. gasni pištolj kojim je prijetio oštećenom licu zbog nesuglasica u vezi sa izvođenjem građevinskih radova.

Protiv A.S. biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru. Na području Policijske uprave Banjaluka juče je evidentirano pet krivičnih djela, četiri narušavanja javnog reda i mira, te 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su povrijeđena tri lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana