Banjaluka: Gorjela stara kula i krov Kastela

Jasmina Perišić
Banjaluka: Gorjela stara kula i krov Kastela

Banjaluka - U požaru, koji je jutros izbio na staroj kuli na tvrđavi Kastel, pričinjena je veća materijalna šteta, a dalje rasplamsavanje vatre spriječili su pripadnici Vatrogasne jedinice.

Inspektori banjalučkog CJB još nisu utvrdili uzrok požara.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je da je utvrđeno da su izgorjeli krovna konstrukcija i unutrašnjost kule.

- Uzroci požara još nisu utvrđeni. Sada se radi na obezbjeđivanju dokaza i potencijalnih svjedoka, a nadamo se da će se nešto više o uzroku požara znati poslije preliminarne istrage - rekla je Markanovićeva.

Naglasila je da će se u daljem postupku utvrđivati da li je neko vidio sam čin paljenja kule, a rezultati istrage bi trebalo da budu poznati za nekoliko dana.

Komandir čete Vatrogasne jedinice Miroslav Malinić rekao je da su dojavu o požaru dobili u pet časova ujutro, a da su na licu mjesta bili u roku od dva minuta.

- Požar je prijavio mladić, koji je vatru primijetio iz daljine i koji je mislio da je riječ o požaru na Elektrotehničkom fakultetu. Naše ekipe su utvrdile da je vatra zahvatila staru kulu na ulazu u tvrđavu Kastel i drveni krov. Požar je ugašen u 6.55 časova - rekao je Malinić.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana