Бањалука: Горјела стара кула и кров Кастела

Јасмина Перишић
Бањалука: Горјела стара кула и кров Кастела

Бањалука - У пожару, који је јутрос избио на старој кули на тврђави Кастел, причињена је већа материјална штета, а даље распламсавање ватре спријечили су припадници Ватрогасне јединице.

Инспектори бањалучког ЦЈБ још нису утврдили узрок пожара.

Портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић рекла је да је утврђено да су изгорјели кровна конструкција и унутрашњост куле.

- Узроци пожара још нису утврђени. Сада се ради на обезбјеђивању доказа и потенцијалних свједока, а надамо се да ће се нешто више о узроку пожара знати послије прелиминарне истраге - рекла је Маркановићева.

Нагласила је да ће се у даљем поступку утврђивати да ли је неко видио сам чин паљења куле, а резултати истраге би требало да буду познати за неколико дана.

Командир чете Ватрогасне јединице Мирослав Малинић рекао је да су дојаву о пожару добили у пет часова ујутро, а да су на лицу мјеста били у року од два минута.

- Пожар је пријавио младић, који је ватру примијетио из даљине и који је мислио да је ријеч о пожару на Електротехничком факултету. Наше екипе су утврдиле да је ватра захватила стару кулу на улазу у тврђаву Кастел и дрвени кров. Пожар је угашен у 6.55 часова - рекао је Малинић.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана