Trojka optužena za brutalno ubistvo Bruna Rolda

N.T.
Trojka optužena za brutalno ubistvo Bruna Rolda

BANjALUKA - Rade Drljača (24), Slobodan Krnetić (33) i Boris Zorić (33) optuženi su za teško ubistvo Bruna Rolda (54) iz Banjaluke.

Optužnicu protiv njih podiglo je Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a potvrdio ju je Okružni sud.

Prema optužnici,  njih trojica su kao saizvršioci ubili Rolda.  Drljaču dodatno terete i za paljenje njegovog tijela i kuće u kojoj je zločin počinjen. Ubistvo je počinjeno 25. novembra u napuštenoj kući u banjalučkoj ulici Vase Glušca koja je vlasništvo Ivice Pezića. 

U optužnici je navedeno da su Drljača i Zorić djelo počinili  stanju privremene duševne poremećenosti - Drljača zbog afekta gnjeva uz alkoholiziranost, a Zorić zbog poremećaja ličnosti i zavisnosti od droge i alkohola. Sva trojica su, kako se navodi, prvo šakama i nogama tukli Rolda, nanoseći mu višestruke povrede. Za to vrijeme su mu nož stavljali pod vrat i prijetili da će ga zaklati. Na kraju je Drljača uzeo nož sa stola i šiljkom i oštricom u vrat ubo Rolda koji je na mjestu ostao mrtav.

- Nakon zločina Drljača je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je ležalo Roldovo tijelo. Usljed požara tijelo žrtve je bilo ugljenisano, a vatra se proširila na cijelu prostoriju i kuću - navodi se u optužnici.

Draljača je tokom istrage priznao ubistvo. Optuženi su ispričali da su tri dana u toj kući pili i drogirali se, kombinujući alkohol s tabletama. Za to vrijeme više puta su se tukli zbog raznih nesuglasica, a najveća svađa je izbila oko spavanja u kući, jer navodno nije bilo dovoljno mjesta za sve. Ta svađa je bila uvod u maltretiranje i ubistvo Rolda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana