Тројка оптужена за брутално убиство Бруна Ролда

Н.Т.
Тројка оптужена за брутално убиство Бруна Ролда

БАЊАЛУКА - Раде Дрљача (24), Слободан Крнетић (33) и Борис Зорић (33) оптужени су за тешко убиство Бруна Ролда (54) из Бањалуке.

Оптужницу против њих подигло је Окружно тужилаштво у Бањалуци, а потврдио ју је Окружни суд.

Према оптужници,  њих тројица су као саизвршиоци убили Ролда.  Дрљачу додатно терете и за паљење његовог тијела и куће у којој је злочин почињен. Убиство је почињено 25. новембра у напуштеној кући у бањалучкој улици Васе Глушца која је власништво Ивице Пезића. 

У оптужници је наведено да су Дрљача и Зорић дјело починили  стању привремене душевне поремећености - Дрљача због афекта гњева уз алкохолизираност, а Зорић због поремећаја личности и зависности од дроге и алкохола. Сва тројица су, како се наводи, прво шакама и ногама тукли Ролда, наносећи му вишеструке повреде. За то вријеме су му нож стављали под врат и пријетили да ће га заклати. На крају је Дрљача узео нож са стола и шиљком и оштрицом у врат убо Ролда који је на мјесту остао мртав.

- Након злочина Дрљача је упаљачем запалио спужву кревета на којем је лежало Ролдово тијело. Усљед пожара тијело жртве је било угљенисано, а ватра се проширила на цијелу просторију и кућу - наводи се у оптужници.

Драљача је током истраге признао убиство. Оптужени су испричали да су три дана у тој кући пили и дрогирали се, комбинујући алкохол с таблетама. За то вријеме више пута су се тукли због разних несугласица, а највећа свађа је избила око спавања у кући, јер наводно није било довољно мјеста за све. Та свађа је била увод у малтретирање и убиство Ролда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана