Osumnjičenom za učešće u ubistvu Bašića zbog pranja novca blokirana imovina

Nebojša Tomašević
Osumnjičenom za učešće u ubistvu Bašića zbog pranja novca blokirana imovina

BANjALUKA – Protiv Dalibora Railića zvanog Dugi, koga terete za učešće u ubistvu načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića, policija Republike Srpske podnijela je izvještaj Tužilaštvu BiH kojim ga tereti za pranje novca, a naložena je i privremena blokada njegove imovine.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova poslova Republike Srpske,  navodeći inicijale, saopštili su da Railića terete da je novac koji je poticao iz kriminalne aktivnosti koristio u privrednom ili drugom poslovanju.

- On je tim novcem kupovao nekretnine u Prijedoru i skupocjena vozila u ukupnoj vrijednosti od 268.358 KM. S tim u vezi, Sud BiH je na osnovu finansijske istrage Uprave kriminalističke policije, a po prijedlogu Tužilaštva BiH donio rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine radi obezbjeđenja, u cilju sprečavanja korišćenja, otuđenja i raspolaganja imovinom - nepokretnostima, protiv lica D.R. i njemu povezanih lica – J.R. i D.R.- navodi se u saopštenju.

Pojašnjava se da je odlukom suda  zabranjeno  privremeno raspolaganje stanom u Prijedoru koji je vlasništvo D.R, zemljištem u Prijedoru čiji je stvarni vlasnik D.R, stanom u Prijedoru u vlasništvu J.R, automobilom „audi Q7“ koji je u vlasništvu D.R, automobilom „mercedes benc“ u vlasništvu D.R, štednim računom  u banci u vlasništvu D.R, te štednim računom u vlasništvu D.R.

Kako se navodi u saopštenju, ukupna vrijednosti privremeno blokirane imovine iznosi 237.436,00 KM dok  će se stanje na računima naknadno utvrditi.

Kako saznajemo, sva imovina osumnjičenog Railića se vodi na njegovoj majci Danici i supruzi Jovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana