Осумњиченом за учешће у убиству Башића због прања новца блокирана имовина

Небојша Томашевић
Осумњиченом за учешће у убиству Башића због прања новца блокирана имовина

БАЊАЛУКА – Против Далибора Раилића званог Дуги, кога терете за учешће у убиству начелника криминалистичке полиције у Приједору Раденка Башића, полиција Републике Српске поднијела је извјештај Тужилаштву БиХ којим га терети за прање новца, а наложена је и привремена блокада његове имовине.

Из Министарства унутрашњих послова послова Републике Српске,  наводећи иницијале, саопштили су да Раилића терете да је новац који је потицао из криминалне активности користио у привредном или другом пословању.

- Он је тим новцем куповао некретнине у Приједору и скупоцјена возила у укупној вриједности од 268.358 КМ. С тим у вези, Суд БиХ је на основу финансијске истраге Управе криминалистичке полиције, а по приједлогу Тужилаштва БиХ донио рјешење којим се одређује привремена мјера одузимања имовине ради обезбјеђења, у циљу спречавања коришћења, отуђења и располагања имовином - непокретностима, против лица Д.Р. и њему повезаних лица – Ј.Р. и Д.Р.- наводи се у саопштењу.

Појашњава се да је одлуком суда  забрањено  привремено располагање станом у Приједору који је власништво Д.Р, земљиштем у Приједору чији је стварни власник Д.Р, станом у Приједору у власништву Ј.Р, аутомобилом „ауди Q7“ који је у власништву Д.Р, аутомобилом „мерцедес бенц“ у власништву Д.Р, штедним рачуном  у банци у власништву Д.Р, те штедним рачуном у власништву Д.Р.

Како се наводи у саопштењу, укупна вриједности привремено блокиране имовине износи 237.436,00 КМ док  ће се стање на рачунима накнадно утврдити.

Како сазнајемо, сва имовина осумњиченог Раилића се води на његовој мајци Даници и супрузи Јовани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана