Osumnjičeni za monstruozno ubistvo mladića predat Tužilaštvu

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Dalibor Mandić (36), koji je uhapšen zbog sumnje da je nožem usmrtio Ariela Bogdanovića (28), ispitan je u policiji i predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama osumnjičeni Mandić je u policiji priznao ubistvo i rekao policiji gdje je bacio nož kojim je izvršio zločin. U toku je potraga za oružjem.

Mandića terete za teško ubistvo, a ovaj monstruozni zločin desio se  sinoć oko 19 časova u blizini benzinske pumpe  i tržnog centra “Merkator” u  Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Prema nepotvrđenim informacijama pretpostavlja se  da je motiv ubistva ljubomora, navodno zbog neke djevojke i još nekih drugih stvari. Njih dvojica su inače radili zajedno u jednoj IT firmi u Banjaluci.

Izvor iz istrage kazao je da je policija došla do određenih indicija koje ukazuju da je Mandić unarijed planirao zločin. On je navodno pripremio odjeću, te nož kojim je izvršio zločin, a  Bogdanovića je sačekao na putu sa posla. Susreli su se u blizini tržnog centra “Delta” gdje je došlo do sukoba. Navodno je Mandić tu povrijedio Bogdanovića koji je zatim pokušao da pobjegne  od njega te je pretrčao  Bulevar srpske vojske,  ali ga je Mandić stigao  u blizini benzinske pumpe gdje je on pao te ga je izbo više puta nožem i pobjegao. Navodno ga je ubo najmanje sedam puta.

Nakon zločina Mandić je skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner. Policija je tu odjeću, odnosno crvenu jaknu pronašla. Zahvaljujući snimcima video nadzora i drugim informacijama policija je nakon zločina brzo identifikovala osumnjičenog i kuda se on kretao pa je on pronađen i uhapšen u iznajmljenom stanu u naselju Starčevica.

Ubistvo Bogdanovića su snimile kamere video nadzora i na snimcima se vidi da napadač trči za žrtvom preko ulice te ga sustiže.

Napadač je zatim prišao mladiću koji je ležao te ga ubo nekoliko puta nožem snažnim zamasima. Nakon toga je pobjegao, a žrtva je ostala da leži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana