Osoba iz Teslića protivpravno eksploatisala lomljeni kamen

Srna
Osoba iz Teslića protivpravno eksploatisala lomljeni kamen

DOBOJ - Policijska uprava Doboj dostavila je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv lica čiji su inicijali M.Đ. iz Teslića zbog osnova sumnje da je kao osnivač i predstavnik preduzeća iz Teslića izvršilo krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja.

Izvještaj je tužilaštvu dostavljen 26. februara, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

odobrenja nadležnog ministarstva, zaključivanja ugovora o koncesiji, te bez posjedovanja licence o vršenju eksploatacije angažovalo dva lica koja nisu zaposlena u navedenom društvu da vrše esploataciju i odvoz majdanskog lomljenog kamena i nasipanje na nekategorisanim lokalnim putevima u četiri mjesne zajednice na području opštine Teslić.

Navedene aktivnosti su realizovane po prethodno zaključenom ugovoru o izvođenju radova na održavanju nekategorisanih puteva u 2019. godini sa opštinom Teslić.

Nakon završenih radova, M.Đ. je opštini Teslić ispostavio račun shodno ugovoru, gje je navedeno da vrijednost radova koji se odnose na nasipanje nekategorisanih lokalnih puteva iznosi oko 9.240 KM, za koji iznos je navedeno privredno društvo ostvarilo protivpravnu imovinsku korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana