Kirija za prostorije “Metala” uplaćivana drugoj firmi

Nebojša Tomašević
Kirija za prostorije “Metala” uplaćivana drugoj firmi

BANjALUKA - Brane Milošević i Milena Čavlović iz Banjaluke uhapšeni su zbog osnova sumnje da su raznim krivičnim djelima tokom poslovanja između firmi “Metal” i “Koridor 2015” i iznajmljivanjem prostora “Metala” oštetili budžet Republike Srpske za 559.940 KM , potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično saznajemo da je Milošević, kao direktor “Metala”, sa zakupcima sklapao ugovore o iznajmljivanju prostora firme “Metal”, a oni su mu za to plaćali na račune firme “Koridor 2015”, uz saglasnost i tadašnje direktorice tog preduzeća Milene Čavlović.

- Osim ovoga Milošević je dozvolio da u jednom slučaju zakupac na iznajmljenom poslovnom prostoru izgradi hostel u krugu firme “Metal”, a da to ne bude evidentirano - kazao je izvor “Glasa Srpske”. 

Računi firme “Metal” bili su blokirani i oni su na ovaj način oštetili brojne povjerioce i Republiku Srpsku.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale, saopštila je da osumnjičene tereti da su počinili oštećenje povjerilaca, nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, povredu obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje. 

- Osumnjičene B. M. i M. Č. terete da su, iako su znali da su računi akcionarskog društva iz Banjaluke blokirani od strane povjerilaca, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji s društvom odgovornosti o iznajmljivanju prostora. Novac od toga je umjesto na račun akcionarskog društva uplaćivan na račune društva ograničene odgovornosti, a po nalogu B. M. - rekli su u policiji.

Dodali su da B. M. terete da je zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa Banjalučaninom, koji je tu izgradio hostel. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana