Кирија за просторије “Метала” уплаћивана другој фирми

Небојша Томашевић
Кирија за просторије “Метала” уплаћивана другој фирми

БАЊАЛУКА - Бране Милошевић и Милена Чавловић из Бањалуке ухапшени су због основа сумње да су разним кривичним дјелима током пословања између фирми “Метал” и “Коридор 2015” и изнајмљивањем простора “Метала” оштетили буџет Републике Српске за 559.940 КМ , потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично сазнајемо да је Милошевић, као директор “Метала”, са закупцима склапао уговоре о изнајмљивању простора фирме “Метал”, а они су му за то плаћали на рачуне фирме “Коридор 2015”, уз сагласност и тадашње директорице тог предузећа Милене Чавловић.

- Осим овога Милошевић је дозволио да у једном случају закупац на изнајмљеном пословном простору изгради хостел у кругу фирме “Метал”, а да то не буде евидентирано - казао је извор “Гласа Српске”. 

Рачуни фирме “Метал” били су блокирани и они су на овај начин оштетили бројне повјериоце и Републику Српску.

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да осумњичене терети да су починили оштећење повјерилаца, незаконито поступање у привредном пословању, повреду обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављање финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање. 

- Осумњичене Б. М. и М. Ч. терете да су, иако су знали да су рачуни акционарског друштва из Бањалуке блокирани од стране повјерилаца, закључили уговор о пословној сарадњи с друштвом одговорности о изнајмљивању простора. Новац од тога је умјесто на рачун акционарског друштва уплаћиван на рачуне друштва ограничене одговорности, а по налогу Б. М. - рекли су у полицији.

Додали су да Б. М. терете да је закључио предуговор о закупу пословног простора са Бањалучанином, који је ту изградио хостел. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана