Jovičević koji je ubio oca i dalje bježi policiji

Srna
Jovičević koji je ubio oca i dalje bježi policiji

Šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić rekao je danas da policija još traga za Daliborom Jovičevićem (34) koji se sumnjiči da je 12. februara ubio oca.

Pisić je rekao novinarima da je policija prikupila dovoljno tragova i predmeta koji ukazuju da je Jovičeić počinio navedeno krivično djelo i da je za njim raspisana potraga.

"Radi se o opasnom licu i imamo oznaku 'hapsiti oprezno'", rekao je Pisić i dodao da ne može da kaže na koji način i kojim oružjem je ubistvo izvršeno.

Pisić je rekao da ne zna da li je Jovičević sada naoružan, ali da policija ima pouzdane informacije da je nenaoružan napustio lice mjesta.

"Preduzimamo radnje na lokalitetima na području Brčko distrikta, gdje sumnjamo da može da bude. Pokrivamo određene lokalitete na području Federacije BiH u saradnji sa kolegama i imamo razmjenu informacija na međunarodnom planu gdje bi to lice moglo da bude", istakao je Pisić.

On je dodao da su dosadašnje aktivnosti policije na terenu pokazale da se Jovičević pripremao da poslije izvršenja krivičnog djela ne bude dostupan.

"Napravili smo njegovu trasu kretanja sve do momenta dok nije prijavljeno krivično djelo ubistva, a tu imamo zakašnjenje. Pored vještačenja preduzimaju se i druge radnje koje bi trebale da pomognu. Dobrodošla bi nam i pomoć građana. Ukoliko imaju informacije o njegovom kretanju, pa čak i od ranije, da nam pruže te inforamcije", rekao je Pisić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana