Istraga ubistva Lane Bijedić: Policija pregleda kamere po Čapljini

N. T.
Istraga ubistva Lane Bijedić: Policija pregleda kamere po Čapljini

Ljubuški - Policija u istrazi ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara, koja je brutalno pretučena, udavljena, pa bačena u rijeku, pregleda video-snimke kamera u Čapljini i uz put koji vodi ka mjestu zločina.

- Signal njenog mobilnog telefona posljednji put je lociran u Čapljini. Pregledaju se snimci kamera u tom gradu kako bi se utvrdilo kuda se kobnog dana kretala i s kim - kazao je izvor blizak istrazi i dodao da se pretpostavlja da se ona s nekim dovezla do mjesta Studenac, udaljenog 20 kilometara od Čapljine.

Bijedićeva je pronađena mrtva u nedjelju uveče u Studenčici u Studencu kod Ljubuškog. Tijelo je uočio ribar. Obdukcija je pokazala da je pretučena i udavljena, ali i da se borila sa ubicom. Toga dana ona je majci rekla da ide na kafu s drugaricom. Pošto se dugo nije vraćala, majka je prijavila policiji nestanak. Osumnjičeni, kao ni motiv zločina  juče nisu bili otkriveni. Posljednji ispraćaj Lane Bijedić najavljen je za danas na gradskom groblju Sutina u Mostaru. Neki mediji su prenijeli da će biti prevezena i sahranjena u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana