Detalji zločina koji je potresao mještane Branjeva kod Zvornika: Zbog ljubomore pucao u partnerku pa priznao komšiji

Jelena Stanić
Detalji zločina koji je potresao mještane Branjeva kod Zvornika: Zbog ljubomore pucao u partnerku pa priznao komšiji

ZVORNIK - Ranko Miljanović (52) iz Zvornika uhapšen je zbog sumnje da je juče ujutro hicima iz pištolja ubio partnerku Stanu Duvnjak (63) u njenoj kući u Branjevu kod Zvornika, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Motiv ubistva navodno je bila ljubomora, a zločinu je prethodila svađa između Miljanovića i Duvnjakove.

- Njih dvoje su se posvađali, a potom je Ranko potegao pištolj i ispalio dva metka u Stanu, pogodivši je u glavu i grudi. Kada je vidio šta je uradio, otišao je do komšije i priznao zločin - kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Dodao je da je šokirani komšija odmah pozvao policiju koja je ženu pronašla u sobi, a osumnjičenog uhapsila. Navodno je Stana bila još živa, te su je hitno prevezli u bolnicu, ali je, nažalost, ubrzo preminula od zadobijenih povreda.

Prema našim saznanjima, Miljanović je u posljednje vrijeme često imao izlive ljubomore, te su se njih dvoje skoro svakodnevno svađali. Duvnjakova se zbog toga požalila svojim najbližima, jer je željela da okonča vezu u kojoj se nije osjećala bezbjedno. 

U Policijskoj upravi Zvornik kazali su, navodeći inicijale, da im je slučaj prijavljen u 6.10 časova.

- Nakon prijave policija je uhapsila R. M. iz Zvornika zbog sumnje da je upotrebom vatrenog oružja nanio povrede S. D. koja je preminula - rekli su u policiji.

Mještani Branjeva juče su bili u šoku zbog stravičnog zločina. Kažu da se Stana nedavno doselila u Branjevo.

- Ne mogu još da vjerujem, šokiran sam. Nisam je dobro poznavao, ali imam samo lijepe riječi za nju. Bila je uvijek prijatna i kulturna. Svi smo u šoku. Čuo sam da su Stana i Ranko bili u vezi i da je ona bila udovica. Ranko je ranije imao jedan brak - ispričao je za “Glas Srpske” jedan od Staninih komšija koji je želio da ostane anoniman.

Istraga

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina i zvornička policija uz prisustvo ljekara mrtvozornika.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” osumnjičeni za ubistvo Ranko Miljanović je bio podvrgnut kriminalističkoj obradi, a policija je ispitivala svjedoke kako bi otkrila okolnosti pod kojima se desilo ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana