Ministarctvo uprave i lokalne samouprave RS: Za sufinansiranje projekata 112.500 KM

Srna
Ministarctvo uprave i lokalne samouprave RS: Za sufinansiranje projekata 112.500 KM

BANjALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisala je danas u Banjaluci ugovore sa sedam predstavnika dobrotvornih društava “Merhamet” u Srpskoj i devet udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata o dodjeli 112.500 KM granta za sufinansiranje projekata i programa udruženja građana i fondacija.

Za rad sedam dobrotvornih društava “Merhamet” u Srpskoj Ministarstvo uprave i lokalne samouprave izdvojilo je 62.000 KM, dok je za rad udruženja i organizacija civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata izdvojeno 50.500 KM, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Jujićeva navela da će sredstva namjenjena “Merhametu” biti upotrijebljena za materijalno pomaganje siromašnih i nesposobnih lica, kao i stvaranje uslova za zapošljavanje nezbrinutih lica.

“Cijeneći koliki je značaj udruženja civilnih žrtava rata, ove godine smo izdvojili sredstva za projekte i programe ovih udruženja kojima je cilj pružanje materijalne, pravne, socijalne i druge pomoći ovim kategorijama stanovništva u Republici Srpskoj, kao i pružanje pomoći svojim članovima u stručnom osposobljavanju”, navela je Jujićeva.

Predstavnici dobrotvornih društava “Merhamet” i udruženja civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata zahvalili su Ministarstvu za višegodišnju podršku i istakli da bi bez ovih sredstava njihov rad bio gotovo nemoguć.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana