Za izgradnju komunalne infrastrukture i elektrifikaciju 2.000.000 KM

Srna
Za izgradnju komunalne infrastrukture i elektrifikaciju 2.000.000 KM

SARAJEVO - Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH usvojila je danas tekst javnog poziva za dostavljanje projektnih prijedloga za obnovu i izgradnju komunalne, socijalne infrastrukture i elektrifikacije stambenih jedinica na prostorima na kojima žive raseljena lica i povratnici, a za tu namjenu predviđeno je 2.000.000 KM, rekao je Srni ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić.

On je rekao da bi javni poziv trebao da bude objavljen u narednih 15 dana.

Lučić je naveo da je Komisija usvojila izvještaj Fonda za povratak BiH o realizaciji programa finansiranja prava iz Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma za prvih šest mjeseci ove godine.

On je napomenuo da je Komisija upoznata o trenutnom statusu projekata po javnom pozivu za 2019. i 2020. godinu i da je konstatovano da je više od 96 odsto ostvaren plan i utrošak dodijeljenih sredstava.

"Razmatran je i izvještaj za projekat zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja - CEB dva. Do sada je u okviru tog projekta izgrađeno 958 stambenih jedinica, do kraja godine trebalo bi da bude završeno još oko 550", naveo je Lučić.

Lučuić je dodao da je razgovarao sa federalnim ministrom raseljenih lica i izbjeglica Edinom Ramićem i vršiocem dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davorom Čordašem o nastavku realizacije CEB tri projekta kojim bi bilo obuhvaćeno zatvaranje alternativnih smještaja koji su na području Republike Srpske, te dijelom na području Federacije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana