За изградњу комуналне инфраструктуре и електрификацију 2.000.000 КМ

Срна
За изградњу комуналне инфраструктуре и електрификацију 2.000.000 КМ

САРАЈЕВО - Комисија за избјеглице и расељена лица БиХ усвојила је данас текст јавног позива за достављање пројектних приједлога за обнову и изградњу комуналне, социјалне инфраструктуре и електрификације стамбених јединица на просторима на којима живе расељена лица и повратници, а за ту намјену предвиђено је 2.000.000 КМ, рекао је Срни министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић.

Он је рекао да би јавни позив требао да буде објављен у наредних 15 дана.

Лучић је навео да је Комисија усвојила извјештај Фонда за повратак БиХ о реализацији програма финансирања права из Анекса седам Дејтонског мировног споразума за првих шест мјесеци ове године.

Он је напоменуо да је Комисија упозната о тренутном статусу пројеката по јавном позиву за 2019. и 2020. годину и да је констатовано да је више од 96 одсто остварен план и утрошак додијељених средстава.

"Разматран је и извјештај за пројекат затварања колективних центара и алтернативног смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења - ЦЕБ два. До сада је у оквиру тог пројекта изграђено 958 стамбених јединица, до краја године требало би да буде завршено још око 550", навео је Лучић.

Лучуић је додао да је разговарао са федералним министром расељених лица и избјеглица Едином Рамићем и вршиоцем дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давором Чордашем о наставку реализације ЦЕБ три пројекта којим би било обухваћено затварање алтернативних смјештаја који су на подручју Републике Српске, те дијелом на подручју Федерације БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана