Vrijeme u Srpskoj: Danas sunčano i toplo, žuto upozorenje zbog vjetra

GS
Vrijeme u Srpskoj: Danas sunčano i toplo, žuto upozorenje zbog vjetra

SARAJEVO - Meteoalarm je izdao žuto upozorenje zbog pojačanog vjetra za područja Banjaluke i Foče u Republici Srpskoj, te Bihaća i Livna u FBiH. Mjestimični udari vjetra u označenim područjima prognozirani su na oko 40 kilometara na čas, objavljeno je na sajtu Meteoalarma (meteoalarm.eu).

Kada je izdato žuto upozorenje, vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako se namjeravaju aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će u većini predjela biti umjereno oblačno, sunčano i još toplije, a u južnim krajevima pretežno oblačno vrijeme.

Jutro je pretežno vedro ili sa malom oblačnošću u sjevernim krajevima, oko rijeka i po kotlinama ponegdje sa maglom, a od zapada, preko jugozapada do juga pretežno do potpuno oblačno, ali manje hladno nego prethodnog jutra, dok slabog mraza ima jedino na planinama.

Tokom dana biće sunčano uz umjerenu oblačnost i jugo, još toplije i suvo, jedino na jugozapadu i jugu pretežno oblačno, ponegdje sa kraćom kišom, poslije podne povećanje oblačnosti sa zapada i juga, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna jutarnja temperatura vazduha biće od nula do pet, na planinama od minus pet, a najviša dnevna od tri do devet, na sjeveru lokalno veća za par stepeni, a na planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Temperatura vazduha izmjerena u šest časova: Bijeljina i Zenica jedan, Gacko i Široki Brijeg dva, Dobroj, Sarajevo i Tuzla tri, Banjaluka pet, Prijedor šest, Trebinje 10 i Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana