Вријеме у Српској: Данас сунчано и топло, жуто упозорење због вјетра

ГС
Вријеме у Српској: Данас сунчано и топло, жуто упозорење због вјетра

САРАЈЕВО - Метеоаларм је издао жуто упозорење због појачаног вјетра за подручја Бањалуке и Фоче у Републици Српској, те Бихаћа и Ливна у ФБиХ. Мјестимични удари вјетра у означеним подручјима прогнозирани су на око 40 километара на час, објављено је на сајту Метеоаларма (meteoalarm.eu).

Када је издато жуто упозорење, вријеме је потенцијално опасно. Временске прилике које се прогнозирају нису неуобичајене, али је потребан опрез ако се намјеравају активности које су изложене метеоролошким ризицима.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће у већини предјела бити умјерено облачно, сунчано и још топлије, а у јужним крајевима претежно облачно вријеме.

Јутро је претежно ведро или са малом облачношћу у сјеверним крајевима, око ријека и по котлинама понегдје са маглом, а од запада, преко југозапада до југа претежно до потпуно облачно, али мање хладно него претходног јутра, док слабог мраза има једино на планинама.

Током дана биће сунчано уз умјерену облачност и југо, још топлије и суво, једино на југозападу и југу претежно облачно, понегдје са краћом кишом, послије подне повећање облачности са запада и југа, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од нула до пет, на планинама од минус пет, а највиша дневна од три до девет, на сјеверу локално већа за пар степени, а на планинама од минус један степен Целзијусов.

Температура ваздуха измјерена у шест часова: Бијељина и Зеница један, Гацко и Широки Бријег два, Доброј, Сарајево и Тузла три, Бањалука пет, Приједор шест, Требиње 10 и Неум 11 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана