Mjestimično vlažni kolovozi, oprez zbog magle i odrona

Srna
Mjestimično vlažni kolovozi, oprez zbog magle i odrona

BANjALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima uz smanjenu vidljivost zbog magle u višim predjelima i duž rijeka, a iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske upozoravaju na opasnost od odrona i klizišta pa se savjetuje oprezna vožnja, uz obavezno držanje odstojanja između vozila.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom zbog radova na dionici magistralnog puta Rogolji-Baraći zbog sanacije magistalnog puta, kao i na dionici puta Stari Ugljevik-Glavičice (rejon Glinja).

Saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta, a vozila će se preusmjeravati alternativnim pravcima Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zvog sanacija klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na dionici Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja. Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu. U toku su radovi na sanaciji pasarele na magistralnom putu Šargovac-Banjaluka jedan zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaja do 16. juna.

Režim saobraćaja izmijenjen je i zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze do 23. juna na magistralnom putu Rudice-Novi Grad, kao i na dionici magistralnog puta Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje) zbog rekonstrukcije puta.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška-Nova Topola-Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmjenjen je režim saobraćaja, kao i na spoju puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-Ljubinje, na dionici Podvrsnik-Ljubinje, u toku su radovi na rekonstrukciji puta, te se saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba u tunelu Čemerno zbog izvođenja radova do 1. jula.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor do kraja godine dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, a izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na regionalnim putevima Razboj-Rudanka i Razboj-Tedin Han.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja radnim danom 8.00 do 15.00 časova radi deminiranja terena na snazi su regionalnom putu Podnovlje-Polje. Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Donje Ledenice-Crkvina-Granični prelaz Šamac.

U FBiH je zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na auto-putu A-1, za saobraćaj zatvorena desna cijev tunela u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev. Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa, Donji Vakuf-Jajce, u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Saobraćaj se odvija sporije zbog radova na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Zbog radova na mostu na Ilidži saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, gdje je u funkciji jedna traka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana