Uz TAG brže kroz naplatne stanice

G.S.
Uz TAG brže kroz naplatne stanice

Ljetna turistička sezona se, polako ali sigurno, zahuktava, a svaki novi vikend donosi sve više turista u Republiku Srpsku, zbog čega je već neko vrijeme pojačan i intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima. Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” obavještava javnost da je preduzelo sve mjere u cilju što bržeg, komfornijeg i jednostavnijeg putovanja auto-putevima u Srpskoj.

Svih 10 naplatnih stanica duž tri auto-puta u Republici Srpskoj, radiće uobičajeno, 24 sata bez pauze,  a gužve se očekuju posebno u zonama graničnih prelaza, samim tim i na dvije najfrekventnije naplatne stanice – „Jakupovci” i „Čatrnja” na auto-putu E 661 Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na vijaduktu „Bogdanovac” u Laktašima, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška - Banjaluka, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 4. avgusta 2024. godine, te vozačima savjetujemo pojačan oprez i molimo za strpljenje zbog mogućih, kratkotrajnih zastoja u odvijanju saobraćaja.

Podsjećamo vozače i sve korisnike naših usluga da najbrži prolazak kroz naplatne stanice, bez čekanja, omogućava elektronska naplata putarine, putem TAG uređaja. Vozačima savjetujemo da pravovremeno dopune svoje TAG uređaje, a u slučaju da ih još ne posjeduju, mogu da ih kupe na stanicama „Jakupovci”, „Čatrnja”, „Prnjavor”, „Kladari” i „Kostajnica”, gdje su dostupni svakog dana, uključujući i vikende, u bilo kojem terminu.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, posebno u nadolazećem periodu ekstremno visokih temperatura, da na put kreću odmorni, u jutarnjim časovima, kada su vremenske prilike ugodnije za vožnju, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju ograničenja brzine i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske” svim učesnicima u saobraćaju želi srećan put!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana