Уз ТАГ брже кроз наплатне станице

Г.С.
Уз ТАГ брже кроз наплатне станице

Љетна туристичка сезона се, полако али сигурно, захуктава, а сваки нови викенд доноси све више туриста у Републику Српску, због чега је већ неко вријеме појачан и интензитет саобраћаја на свим путним правцима. Јавно предузеће “Аутопутеви Републике Српске” обавјештава јавност да је предузело све мјере у циљу што бржег, комфорнијег и једноставнијег путовања ауто-путевима у Српској.

Свих 10 наплатних станица дуж три ауто-пута у Републици Српској, радиће уобичајено, 24 сата без паузе,  а гужве се очекују посебно у зонама граничних прелаза, самим тим и на двије најфреквентније наплатне станице – „Јакуповци” и „Чатрња” на ауто-путу Е 661 Градишка – Бањаlука.

Због радова на вијадукту „Богдановац” у Лакташима, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка - Бањалука, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију. Предвиђено је да радови трају до 4. августа 2024. године, те возачима савјетујемо појачан опрез и молимо за стрпљење због могућих, краткотрајних застоја у одвијању саобраћаја.

Подсјећамо возаче и све кориснике наших услуга да најбржи пролазак кроз наплатне станице, без чекања, омогућава електронска наплата путарине, путем ТАГ уређаја. Возачима савјетујемо да правовремено допуне своје ТАГ уређаје, а у случају да их још не посједују, могу да их купе на станицама „Јакуповци”, „Чатрња”, „Прњавор”, „Кладари” и „Костајница”, гдје су доступни сваког дана, укључујући и викенде, у било којем термину.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, посебно у надолазећем периоду екстремно високих температура, да на пут крећу одморни, у јутарњим часовима, када су временске прилике угодније за вожњу, да прилагоде брзину кретања условима на путу и да поштују ограничења брзине и постављену саобраћајну сигнализацију.

Јавно предузеће “Аутопутеви Републике Српске” свим учесницима у саобраћају жели срећан пут!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана