Usporen saobraćaj na dionicama gdje su u toku radovi

Srna
Usporen saobraćaj na dionicama gdje su u toku radovi

BANjALUKA - Saobraćaj se u Republici Srpskoj odvija po pretežno suvim i mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a sporije se vozi na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje je saobraćaj izmijenjen i regulisan privremenom signalizacijom.

Iz Auto-moto saveza (AMS) vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu.

Zbog neophodnih radova saobraćaj je obustavljen na magistralnom putu Crna Rijeka - Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera.

Od šest do 16 časova danas je zabranjen saobraćaj teretnih vozila i na dijelu puta od Crne Rijeke prema Banjaluci zbog održavanja vjerske manifestacije.

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka - Prijedor.

Obustava saobraćaja je i u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra na dionici magistralnog puta Prijedor - Tukovi.
Zbog radova na magistralnom putu Nova Topola - Klašnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a do povremenih obustava dolazi i na regionalnom putu Doboj - Modriča u Kostajnici zbog miniranja u kamenolomu “Grapska-Kostajnica”.

Na dionici magistralnog puta Brodar - granica Republike Srpske/Srbije (Rudo jedan) u tunelu Trgovišta, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na postavljanju rasvjete.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na ovom putnom pravcu, zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Gacko - Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog radova se vozi jednom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje.
Zbog postavljanja rasvjete u tunelu Sijeračke stijene izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, kao i na auto-putu Gradiška - Banjaluka zbog radova na mostu Bogdanovac.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta - Sumbulovac - Podromanija, na lokalitetu kamenoloma “Rogoušići” zbog radova.

Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale zbog minerskih radova dolazi do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja Ljubogošta.

Minerski radovi se izvode i na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak - Sokolac.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini (Foča) - Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka - Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Na regionalnom putu Stanari - Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj - granica Republike Srpske/FBiH (Šibošnica), dionica Mačkovac - Piperi, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

U FBiH sanacioni radovi su aktuelni na magistralnim putevima Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj /Karuše/, Semizovac - Srednje i Čevljanovići - Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj u funkciji će biti granični prelaz Krstac, na putu Gacko - Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana