Успорен саобраћај на дионицама гдје су у току радови

Срна
Успорен саобраћај на дионицама гдје су у току радови

БАЊАЛУКА - Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно сувим и мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а спорије се вози на дионицама на којима се изводе радови и гдје је саобраћај измијењен и регулисан привременом сигнализацијом.

Из Ауто-мото савеза (АМС) возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену тренутним условима на путу.

Због неопходних радова саобраћај је обустављен на магистралном путу Црна Ријека - Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера.

Од шест до 16 часова данас је забрањен саобраћај теретних возила и на дијелу пута од Црне Ријеке према Бањалуци због одржавања вјерске манифестације.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарац измијењен је режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи аутопута Бањалука - Приједор.

Обустава саобраћаја је и у Приједору у Улици краља Александра на дионици магистралног пута Приједор - Тукови.
Због радова на магистралном путу Нова Топола - Клашнице измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а до повремених обустава долази и на регионалном путу Добој - Модрича у Костајници због минирања у каменолому “Грапска-Костајница”.

На дионици магистралног пута Бродар - граница Републике Српске/Србије (Рудо један) у тунелу Трговишта, измијењен је режим саобраћаја због радова на постављању расвјете.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на овом путном правцу, забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На магистралном путу Гацко - Тјентиште, у мјесту Саставци, због радова се вози једном траком, уз могуће краткотрајне застоје.
Због постављања расвјете у тунелу Сијерачке стијене измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, као и на ауто-путу Градишка - Бањалука због радова на мосту Богдановац.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта - Сумбуловац - Подроманија, на локалитету каменолома “Рогоушићи” због радова.

Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На локалитету Хан Дервента у општини Пале због минерских радова долази до повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта.

Минерски радови се изводе и на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак - Соколац.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље) измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка - Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору “Пет це” од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На регионалном путу Станари - Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој - граница Републике Српске/ФБиХ (Шибошница), дионица Мачковац - Пипери, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

У ФБиХ санациони радови су актуелни на магистралним путевима Лашва - Каоник, Лукавац - Шићки Брод, Кладањ - Власеница (Гојсалићи), Јелах - Добој /Каруше/, Семизовац - Средње и Чевљановићи - Нишићи. На мјестима извођења радова саобраћа се успорено.

На граничним прелазима Градишка и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим прелазима нема дужих задржавања.

До краја августа, за путнички саобраћај у функцији ће бити гранични прелаз Крстац, на путу Гацко - Никшић.

На граничном прелазу Каракај (код Зворника) забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе. Теретна возила преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана