Uskoro rezultati eksperimentalne male mature

M. L.
Uskoro rezultati eksperimentalne male mature

Banjaluka - Rezultati eksperimentalne male mature, koja je održana u 94 od ukupno 187 osnovnih škola u Srpskoj, biće poznati sutra, rekao je direktor Republičkog pedagoškog zavoda RS Predrag Damjanović.

Testovi iz srpskog jezika i matematike, koje je prošle sedmice radilo 4.500 malih maturanata, pokazaće njihovo znanje iz ta dva predmeta, a u eksperimentalnoj maloj maturi koja se organizuje drugu godinu zaredom učestvuje i više od 2.500 nastavnika u raznim komisijama.

- Na kolegijumu koji će se održati u utorak razmatraćemo rezultate male mature, a potom će rezultati biti objavljeni. Očekujem da će rezultat biti bolji od prošlogodišnjeg iako nisu svi zadaci na testu bili iz zbirke zadataka koja je bila dostupna đacima za vježbanje, pa se eventualno tu očekuju određene greške - istakao je Damjanović i dodao da će dobijeni rezultati pokazati prvenstveno znanje učenika, a potom i da li su poštovana sva propisana uputstva zavoda.

Podsjetio je da je prema Strategiji razvoja obrazovanja RS planirano da obavezna mala matura u Srpskoj za učenike devetih razreda bude uvedena u škole od školske 2021/22. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana