Uručene nagrade Kapetan Miša Anastasijević

Srna foto: nezavisne.com
Uručene nagrade Kapetan Miša Anastasijević

Banjaluka - Predstavnici "Medija inventa" iz Novog Sada i Univerziteta u Banjaluci večeras su uručili 24 prestižne nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za doprinos u oblastima stvaralaštva, društvenog angažmana i poslovanja.

Nagrade su u Banjaluci uručene predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću, ministru industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petru Đokiću, Kompaniji "Integra inženjering", uglednim i značajnim ličnostima i uspješnim privrednicima.


Čubrilović, kome je nagrada uručena za jačanje demokratije i parlamentarnog života u Srpskoj, istakao je da mu mnogo znači priznanje koja nosi ime velikog srpskog zadužbinara.

"Ovu nagradu doživljavam i kao priznanje Narodnoj skupštini Republike Srpske za 25 godina uspješnog rada. Čestitam svima koji su dobili ovu prestižnu nagradu", rekao je Čubrilović novinarima.

Đokić je naglasio da se rezultat rada pojedinca ne može posmatrati odvojeno od rada i uspjeha kompletne zajednice.

"Mnogo mi znači što sam dobio ovu nagradu. Zahvalan sam mojim saradnicima u Ministarstvu i Vladi Srpske, što smo dali doprinos da naš rad bude vidljiv", rekao je Đokić.

Direktor Kompanije "Integra" iz Banjaluke Slavica Stanković rekla je da preuzimanjem priznanja ima veliku obavezu da postiže još bolje rezultate poslovanja.

Direktor "Medija inventa" Vlado Markanović kaže da je kapetan Miša Anastasijević bio najpoznatiji dobrotvor Univerziteta u Beogradu.

"U njegovoj palati na Studentskom trgu smješten je i danas Rektorat beogradskog Univerziteta. Na toj zgradi, koja je nekada bila Filozofski fakultet, piše: žMiša Anastasijević svom otečestvuž", rekao je Markanović.

On je ocijenio da su preduzetnišvo i kultura komunikacije stvaralačke snage koje moraju biti njegovane.

Ovo priznanje se u Srbiji dodjeljuje privrednim i društvenim stvaraocima od 2000. godine, a već pet godina i na "Dunavskom biznis forumu" najboljim privrednicima iz 14 zemalja Podunavlja.

Među ranijim dobitnicima ovog visokog priznanja su i jedan od najcjenjenijih srpskih hirurga u svijetu akademik Zoran Krivokapić, reditelj Emir Kusturica, glumica Mira Banjac, proslavljeni violinista Jovan Kolundžija, atletičarka Ivana Španović, premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, vlasnik "MK grupe" Miodrag Kostić, generalni menadžer "Hemofarma" Ronald Seliger i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana