UO UIO se izjasnio o krivičnoj prijavi Novalića protiv Bevande i Milićevićeve

Agencije
UO UIO se izjasnio o krivičnoj prijavi Novalića protiv Bevande i Milićevićeve

Mostar - Upravni odbor Uprave za indirektno (UIO) oporezivanje BiH na zahtjev Tužilaštva BiH izjašnjavao se na današnjoj sjednici o navodima kaznene prijave koju je podnio premijer Federacije BiH Fadil Novalić protiv predsjedavajućeg Upravnog odbora Vjekoslava Bevande i ministra finansija FBiH Jelke Milićević.

UO UIO dobio je zahtjev Tužilaštva BiH za izjašnjenje o okolnostima donošenja Odluke o privremenoj raspodjeli prihoda od putarina za autoputeve jer se u kaznenoj prijavi premijera Novalića navodi da su ministri Bevanda i Milićević počinili kazneno djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja prilikom donošenja ove privremene odluke.

Tokom diskusija na sjednici utvrđeno je da je dnevni rad prilikom donošenja odluke usvojen jednoglasno i da je odluka usvojena u skladu s Poslovnikom i propisanim procedurama o čemu postoje zapisnici sa četiri glasa “za”.

Na današnjoj sjednici većinom glasova je usvojeno mišljenje koje će biti dostavljeno Tužilaštvu BiH,  kako je od Upravnog odbora i zatraženo iz ove pravosudne institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana