UKC Republike Srpske nastavlja saradnju sa eminentnim stručnjacima

Srna
Foto: Srna

BANJALUKA - Saradnja Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske i eminentnih stručnjaka iz Rusije, SAD i drugih zemalja u oblasti laparoskopske hirurgije biće nastavljena da bi pacijentima bila omogućeno što kvalitetnije liječenje i zdravstvena njega, rečeno je danas u UKC-u.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić istakao je da je riječ o velikom uspjehu ove zdravstvene ustanove jer je spojeno nespojivo, uspjeli su da ugoste ljekare porijeklom sa ovih prostora koji su postigli veliki uspjeh u Rusiji i Americi.

Na UKC-u je Ođeljenje za laparoskopsku hirurgiju organizovalo trodnevni seminar “Onkološka digestivna hirurgija juče, danas, sutra”, a Đajić je rekao da će ljekari iz Rusije i Amerike obaviti operacije i na taj način prenijeti znanje domaćim ljekarima.

Direktor Kurskog onkološkog centra iz Rusije Uglješa Stanojević rekao je da je cilj saradnje da se utvrdi gđe ljekari jedni drugima mogu da budu od pomoći.

“Ovo je sjajna organizacija i pokazali smo da medicina ne može da ima granice i ograničenja, jer sve što radimo je usmjereno za bolje danas i sutra naših pacijenata”, poručio je Stanojević.

Igor Milošević iz “Satvuds helt Ohajo” smatra da je važno nastaviti saradnju sa UKC-om da bi zajednički operativni zahvati bili što kvalitetniji.

Goran Janjić iz Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju naglasio je da UKC prati dešavanja kada je riječ o najmodernijim modelima liječenja onkoloških pacijenata, te istakao da će saradnja sa stručnjacima iz Rusije, SAD i drugih zemalja omogućiti da liječenje bude unaprijeđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana