УКЦ Републике Српске наставља сарадњу са еминентним стручњацима

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Сарадња Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске и еминентних стручњака из Русије, САД и других земаља у области лапароскопске хирургије биће настављена да би пацијентима била омогућено што квалитетније лијечење и здравствена њега, речено је данас у УКЦ-у.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић истакао је да је ријеч о великом успјеху ове здравствене установе јер је спојено неспојиво, успјели су да угосте љекаре поријеклом са ових простора који су постигли велики успјех у Русији и Америци.

На УКЦ-у је Ођељење за лапароскопску хирургију организовало тродневни семинар “Онколошка дигестивна хирургија јуче, данас, сутра”, а Ђајић је рекао да ће љекари из Русије и Америке обавити операције и на тај начин пренијети знање домаћим љекарима.

Директор Курског онколошког центра из Русије Угљеша Станојевић рекао је да је циљ сарадње да се утврди гђе љекари једни другима могу да буду од помоћи.

“Ово је сјајна организација и показали смо да медицина не може да има границе и ограничења, јер све што радимо је усмјерено за боље данас и сутра наших пацијената”, поручио је Станојевић.

Игор Милошевић из “Сатвудс хелт Охајо” сматра да је важно наставити сарадњу са УКЦ-ом да би заједнички оперативни захвати били што квалитетнији.

Горан Јањић из Клинике за општу и абдоминалну хирургију нагласио је да УКЦ прати дешавања када је ријеч о најмодернијим моделима лијечења онколошких пацијената, те истакао да ће сарадња са стручњацима из Русије, САД и других земаља омогућити да лијечење буде унапријеђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана