Učenici banjalučke Tehničke škole idu u posjetu Srbiji

Dejan Kondić
Učenici banjalučke Tehničke škole idu u posjetu Srbiji

BANjALUKA – Beograd, odnosno Srbija ugostiće sutra 170 učenika Tehničke škole iz Banjaluke. Najveća škola u Republici Srpskoj koja broji 1500 učenika po prvi put je zvanično u posjeti Srbiji, i ovom će prilikom posjetiti destinacije i događaje od značaja za Srbiju i tamošnje obrazovanje.

Učenici će posjetiti sajam automobila koji se održava u Beogradu, zatim saobraćajni centar NAVAK, lokacije od kulturno istorijskog značaja našeg naroda, obrazovne ustanove sličnog obrazovnog profila kao i najznačajnije sportske centre Srbije. 

Učenike i profesore Tehničke škole u Beogradu će dočakati šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Mlađen Cicović i njegovi saradnici. 

- Poznato je da naše predstavništvo u Srbiji prati i unapređuje sve aktivnosti vezane za saradnju Republike Srpske i Srbije, pogotovo iz oblasti kulture i obrazovanja, te nam je velika čast što će nas dočekati u ovoj našoj prvoj zvaničnoj posjeti. Ovu posjetu ćemo iskoristiti da unaprijedimo odnose, dodatno povežemo i još približimo obrazovanje Republike Srpske i Srbije i to iz onih oblasti koje nas najbolje povezuju, privreda, ekonomija, istorija, geografija i sve one oblasti koje su od vitalnog nacionalnog interesa našeg naroda. Kao direktor Tehničke škole, ponosan sam na svoje saradnike, svoje učenike i njihovu želju da napreduju, ali posebno sam ponosan što započinjemo saradnju sa Srbijom na ovako visokom nivou što pokazuje najmnogobrojnija zvanična posjeta ikada. Republika Srbija je ekonomski, privredni i kulturni gigant regiona i naravno da svaka saradnja ide na obostranu korist – rekao je direktor Tehničke škole Vladimir Kuvalja. 

Tehnička škola školuje dva obrazovna profila, mašinstvo i saobraćaj, te je ovo odlična prilika da se unaprijedi nivo obrazovanja i počne saradnja sa institucijama iz oblasti mašinstva i saobraćaja u Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana