U Prnjavoru ogromna šteta na objektima, vozilima i usjevima

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR - Snažno nevrijeme praćeno krupnim gradom, koje je u dva navrata pogodilo područje Prnjavora, pričinilo je ogromnu štetu na objektima, vozilima i usjevima, rekao je Srni gradonačelnik Darko Tomaš.

U nezapamćenom nevremenu koje je juče kasno poslijepodne i naveče zahvatilo Prnjavor padao je grad veličine oraha do teniske loptice koji je oštetio stambene objekte, automobile i mehanizaciju koja je bila na otvorenom, plastenike.

"Nevrijeme je zahvatilo Hrvaćane, Kokore, Skakavce, dio Potočana, Lišnju, Ratkovac, Okolicu i veći dio gradskog područja", kaže Tomaš.

Šteta je pričinjena na poljoprivrednim kulturama i voćnjacima.

Tomaš je naveo da su u gradu u jakom naletu oborinskih voda zaplavljeni pojedini objekti, podrumske prostorije.

On je naveo da će nakon što građani prijave štetu biti formirana komisija koja će obaviti procijenu na terenu.

Prema njegovim riječima, izvještaj će biti proslijeđen republičkim vlastima kao zahtjev za pomoć jer lokalna zajednica neće biti u mogućnosti sama obezbijediti potrebna sredstva za isplatu štete.

Teritorijalno – vatrogasna spasilačka jedinica zabilježila je intervencije ispumpavanja vode iz objekata na pet lokacija, a "Elektrodistribucija" je registrovala oko 30 kvarova na niskonaponskoj mreži.

Tomaš je pozvao na povećan oprez jer su meteorolozi najavili da bi se slične vremenske nepogode uz pojavu grada mogle ponoviti i narednih dana.

On je napomenuo da će nadležne gradske službe pratiti situaciju kako bi se u slučaju potrebe moglo pravovremeno reagovati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana