У Прњавору огромна штета на објектима, возилима и усјевима

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР - Снажно невријеме праћено крупним градом, које је у два наврата погодило подручје Прњавора, причинило је огромну штету на објектима, возилима и усјевима, рекао је Срни градоначелник Дарко Томаш.

У незапамћеном невремену које је јуче касно послијеподне и навече захватило Прњавор падао је град величине ораха до тениске лоптице који је оштетио стамбене објекте, аутомобиле и механизацију која је била на отвореном, пластенике.

"Невријеме је захватило Хрваћане, Кокоре, Скакавце, дио Поточана, Лишњу, Ратковац, Околицу и већи дио градског подручја", каже Томаш.

Штета је причињена на пољопривредним културама и воћњацима.

Томаш је навео да су у граду у јаком налету оборинских вода заплављени поједини објекти, подрумске просторије.

Он је навео да ће након што грађани пријаве штету бити формирана комисија која ће обавити процијену на терену.

Према његовим ријечима, извјештај ће бити прослијеђен републичким властима као захтјев за помоћ јер локална заједница неће бити у могућности сама обезбиједити потребна средства за исплату штете.

Територијално – ватрогасна спасилачка јединица забиљежила је интервенције испумпавања воде из објеката на пет локација, а "Електродистрибуција" је регистровала око 30 кварова на нисконапонској мрежи.

Томаш је позвао на повећан опрез јер су метеоролози најавили да би се сличне временске непогоде уз појаву града могле поновити и наредних дана.

Он је напоменуо да ће надлежне градске службе пратити ситуацију како би се у случају потребе могло правовремено реаговати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана