U Modriči će biti izgrađeno 15 stanova

Srna
U Modriči će biti izgrađeno 15 stanova

Modriča - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac izjavio je juče da je u Modriči planirana izgradnja zgrade sa 15 stanova za korisnike kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

Štrbac je poslije razgovora sa načelnikom Modriče Mladenom Krekićem i predstavnicima Razvojne banke Savjeta Evrope, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH u tehničkom mandatu i organizacije CRS rekao da je u toku tender za izbor izvođača koji će graditi zgradu.

- Projekat zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja - CEB dva na teritoriji Republike Srpske realizuje Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije, a za njegovu realizaciju Vlada Srpske kreditno se zadužila 18 miliona evra - rekao je Štrbac i podsjetio da je u okviru ovog projekta u Modriči lani završen stambeni niz sa 22 kuće.

Projektom CEB dva obuhvaćeno je 15 lokalnih zajednica u kojima će biti izgrađeno 499 stanova, koji će biti korišćeni po principu socijalnog stanovanja, te 180 jedinica za smještaj u domove penzionera i gerijatrijske ustanove. Rok za završetak projekta je kraj 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana