Suprug preminule porodilje očajan: Anđele moj, pričaću mu svakog dana o tebi

GS
Suprug preminule porodilje očajan: Anđele moj, pričaću mu svakog dana o tebi

D.L. (31) iz Vlasotinca preminula je jutros u UKC Niš, a suprug se potresnim riječima oprostio od nje na društvenim mrežama.

"Anđele svakog dana dok čuvam našeg A. pričaću mu o tebi kako treba da bude dobar kako si ti bila dobra srećo moja nisi ovo zaslužila G. moje", napisao je suprug V. L.

Par se vjenčao u seprembru prošle godine, a kako nezvanično saznajemo preminula porodilja je bila u sedmom mjesecu trudnoće.

"Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je jutros 6.50 časova preminula", naveli su u UKC Niš.

Dr Nebojša Dimitrijević, direkotor Opšte bolnice Leskovac u kojoj je porođena D. L.(31) iz Vlasotoinca, a koja je jutros preminula u UKC Niš, kaže za Kurir da je naložio unutrašnju kontrolu u bolnici.

"Devojka je prvorotka, ćerka mog dobrog prijatelja, koji je medicinski tehničar i s kojim sam godinama radio u Crnoj Travi. Znam samo da je u trudnoći imala povišen krvi pritisak i da je kod nas pre dva dana porođena carskim rezom, te da je nakon njega imala obilno krvarenje zbog čega je prebačena u UKC Niš. Kod nas je primila i derivate krvi i sve što je trebalo. Kako sam kasnije saznao od kolega iz Niša imala je takozvani DIK (diseminovana intravaskularna koagulopatija) odnosno krvarila je na sve strane po organizmu. Ako je zaista to bilo, a kontrola će utvrditi, onda joj nije bilo spasa. Ali, su mi čak sinoć kolege iz Niša pisale da je malo bolje. Nažalost, jutros su javili da je preminula. Izražavam najdublje saučešće porodici",  kaže za Kurir dr Dimitrijević.

Oglasio se I Univerzitetski klinički centar Niš.

“Pacijentkinja D.L. (31) iz Opšte bolnice Leskovac primljena je 28. februara 2024. godine u 15.34 minuta na Kliniku za ginekologiju UKC Niš nakon prethodno urađenog carskog reza u bolnici u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu. Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda se prebacuje u jedinicu intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hirurški zahvat. Uprkos hitnom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa pacijentkinja je jutros u 6.50 sati egzitirala“, saopštio je UKC Niš.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana