Srećan Božić građanima koji slave po gregorijanskom kalendaru

Glas Srpske
Srećan Božić građanima koji slave po gregorijanskom kalendaru

BANjALUKA - Katolički vjernici širom RS i BiH u utorak proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik, a nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić poručio je da slaviti Božić znači prepoznati Božju blizinu i u njoj naći izvor snage i nade.

- U Isusu nađimo uporište za čuvanje porodičnog gnijezda, rađanje i odgoj djece, za vjernost u braku, za međusobnu slogu i zajedništvo, za snagu praštanja i pomirenja, te živimo u njegovoj ljubavi. U tom duhu, na dobro vam došao Božić i neka vam je sretna i blagoslovljena nova, 2019. godina - istakao je Puljić u poruci upućenoj vjernicima.

Banjalučki biskup Franjo Komarica poručio je vjernicima da slave Boga jer će samo tako imati mir u svojim srcima, domu i porodici.

Čestitke sveštenstvu i vjernicima Katoličke crkve uputili su i brojni zvaničnici iz RS i BiH, poželjevši im da praznik provedu u miru, sreći i blagostanju, u krugu porodice i prijatelja.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitke kardinalu Vinku Puljiću i svim rimokatolicima, sa željom da praznik Hristovog rođenja provedu u duhovnom miru, zadovoljstvu i porodičnoj sreći.

- Božić je praznik radosti i nade, koji sve ujedinjuje oko tradicionalnih i moralnih vrijednosti, mira, uzajamnog poštovanja i tolerancije - navodi se u Dodikovoj čestitki.

Predsjednica RS Željka Cvijanović poželjela je vjernicima da im praznični dani donesu radost te podsjete na značaj međusobnog uvažavanja, razumijevanja i praštanja.

- U ime građana RS i u svoje ime upućujem vam iskrene čestitke, uz želje da praznik provedete u zdravlju, duhovnom miru i zadovoljstvu - navedeno je u čestitki Cvijanovićeve.

Čestitke je uputio i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, koji je vjernicima poželio da praznične dane provedu u miru, zdravlju i duhu jevanđeljske ljubavi i praštanja prema drugima.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izrazio je uvjerenje da će praznik Hristovog rođenja radošću ispuniti srca i domove svih vjernika, te ih nadahnuti na plemenita djela.

A. J. R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana