SPP: Zdravstvene kartone dati na uvid javnosti

V. K.
SPP: Zdravstvene kartone dati na uvid javnosti

Banjaluka - Kandidat Stranke pravedne politike (SPP) za člana Predsjedništva BiH iz RS Goran Zmijanjac rekao je juče da je na adresu stranke stigla anonimna pošta u kojoj je bila medicinska dokumentacija jednog od bošnjačkih kandidata za najvišu funkciju u BiH.

Zmijanjac je, ne govoreći o kojem kandidatu je riječ, kazao samo da se radi o otpusnom pismu i dijagnozi iz jedne psihijatrijske ustanove iz Sarajeva. Prema podacima do kojih je došao SPP, 78 odsto građana u RS zanima psihičko zdravlje kandidata za izbore. 

- Pozivamo stranke i njihove kandidate da, kao što će to da urade kandidati naše stranke ovih dana, daju izjavu da njihovi zdravstveni kartoni mogu ugledati svjetlost dana - rekao je Zmijanjac na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

Govoreći o predizbornoj retorici, Zmijanjac je naglasio da se stiče utisak da stranke u RS koriste nacionalnu retoriku i "bombastične" izjave, što je, kako kaže, kontraproduktivno.

Rukovodstvo SPP-a razgovaralo je u subotu sa nosiocima lista stranke za Parlament BiH i Narodnu skupštinu RS. Lider stranke i kandidat za predsjednika RS Dragomir Jovičić rekao je da je sastanak organizovan u sklopu priprema za početak kampanje i da SPP očekuje najveću podršku birača koji su ranijih godina bili neopredijeljeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana