Savić i Mastilović isključeni iz “Prosvjete”

D. M.
Savić i Mastilović isključeni iz “Prosvjete”

Istočno Sarajevo - Slobodan Savić i Draga Mastilović isključeni su iz Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) “Prosvjeta”, jer su pokušali da podijele društvo i izazovu zabludu u dijelu članstva i javnosti, čime su nanijeli veliku štetu ugledu i radu “Prosvjete”, saopšteno je iz ovog društva.

- Slobodan Savić je isključen jer ni do danas nije predao novoizabranom rukovodstvu pečat, arhivu i prostorije društva, a Draga Mastilović je isključen, jer je pokušao da organizuje fiktivnu sjednicu Skupštine i lažno se predstavljao kao predsjednik društva - navedeno je u saopštenju. Redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine SPKD “Prosvjeta”, koja je održana 6. aprila, dodato je u saopštenju, prethodila je sjednica Glavnog odbora “Prosvjete”, a usvojen je zaključak Nadzornog odbora o nezakonitom i nestatutarnom ponašanju pojedinih članova društva. S druge strane, Draga Mastilović odbacuje sve optužbe i kaže da nije riječ ni o kakvoj Skupštini, već o grupi uzurpatora okupljenoj oko Mihajla Vujovića i Dušana Jovanovića.

- Oni su prije više od godinu pokušali da preuzmu kontrolu nad “Prosvjetom” i napravili su čak i lažni pečat društva. Ja imam presudu suda u Sokocu kojom se nalaže da budem upisan u sudski registar kao predsjednik SPKD “Prosvjeta”, a ti uzurpatori će odgovarati zbog falsifikovanja i lažnog predstavljanja - kaže Mastilović za “Glas Srpske”

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana