RTRS devetu godinu poslovala pozitivno

S. T.
RTRS devetu godinu poslovala pozitivno

Banjaluka - Radio Televizija Republike Srpske (RTRS) devetu godinu zaredom poslovala je pozitivno, pokazao je finansijski izvještaj koji je Upravni odbor RTRS usvojio na sjednici održanoj u srijedu.

- RTRS se ovom činjenicom svrstava među najstabilnije javne servise u regionu - saopšteno je danas iz RTRS-a.

Dodaje se da je, osim pozitivnog poslovanja, RTRS tokom prošle godine realizovala brojne velike projekte koji su od značaja za razvoj i unapređenje cjelokupnog funkcionisanja Javnog medijskog servisa RS.

- Završena je instalacija tehničke i tehnološke opreme vrijedne oko 2,5 miliona evra, čime su stvorene pretpostavke za  faze pokretanja kvalitetnije postprodukcije muzičkog, dramskog i filmskog programa, digitalizaciju arhiva, opremanje ostalih tehnoloških pogona i ITC-a - navodi se.

RTRS je prošle godine preselila i integrisala ljudske i tehničke resurse u jedinstven RTV Dom, te opremila i stavila u funkciju ITC Brčko koji je na taj način umrežen u sistem RTRS-a.

- U 2013. godini Radio Televizija RS namjerava ostati lider u tehničkom, tehnološkom i produkcionom napretku. Prioritet u narednom periodu jeste priprema za prenos i emitovanje digitalnog signala, kao i pokretanje drugog kanala emitovanja - ističe se u saopštenju RTRS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana