Razgrabljena kasna ljetovanja u Grčkoj

Milijana Latinović
Razgrabljena kasna ljetovanja u Grčkoj

Banjaluka - Turističke agencije širom RS pripremile su za septembar ponude koje su i do tri puta jeftinije u odnosu na špic sezone, a aranžmani za Grčku koja je godinama unazad hit destinacija, već su razgrabljeni.

Za većinu bračnih parova sa djecom predškolskog uzrasta septembar je idealno vrijeme za ljetovanje, a najveća gužva, ako je suditi prema rasprodatim aranžmanima biće u autobusima koji voze do grčkih poluostrva i ostrva. 

Banjalučanka Irena Rakić kaže da su povoljnije cijene razlog zašto godišnji odmor pomjera za septembar.

- Sa suprugom i kćerkicom putujem na Halkidiki sredinom septembra. To je idealno vrijeme za odmor, nema prevelike gužve kao u sezoni, a more je još toplo. Osim toga, aranžman je mnogo jeftiniji nego u julu - rekla je Rakićeva.

U banjalučkoj turističkoj agenciji "Smiljić" kažu da za ljetovanje u septembru zainteresovanih ima uglavnom za Grčku koja je tada duplo jeftinija nego tokom sezone.

- Za deset noćenja plus prevoz autobusom do Grčke potrebno je 250 KM po osobi u septembru, dok je isti aranžman sada u jeku sezone duplo skuplji - kažu u ovoj agenciji.

Karta više za Grčku traži se i iz Bijeljine, a u Turističkoj agenciji "Hepi travel" kažu da su većinu aranžmana za ljetovanje u postsezoni rasprodali.

- Među traženijim destinacijama je poluostrvo Halkidiki, gdje je za deset noćenja i prevoz autobusom na kraju sezone potrebno izdvojiti 69 evra po osobi, dok je u sezoni cijena istog aranžmana tri puta viša - rekli su u ovoj agenciji.

Primamljivu ponudu za kasno ljeto u Grčkoj razgrabili su i stanovnici Doboja.

- Jedna od najtraženijih, ali i najpovoljnijih ponuda za septembar je deset noćenja na rajskom ostrvu Lefkada, prevoz autobusom, a sve za 99 evra po osobi. Poređenja radi, isti aranžman u sezoni košta skoro 300 evra - istakli su u Turističkoj agenciji "Istra turs" u Doboju.

U Trebinju kažu da zainteresovanih za ljetovanje na kraju sezone ima da ovih dana očekuju i prve rezervacije.

- Cijene aranžmana su od 20 do 35 odsto niže u odnosu na sezonu, tako da je to razlog više zašto mnogi parovi koji nemaju djecu školskog uzrasta i penzioneri ljetovanje pomjeraju za septembar - istakli su u Turističkoj agenciji "Frend travel" u Trebinju.

Dodaju da je Grčka najpopularnija destinacija, a desetodnevni aranžman na ostrvu Krf koji uključuje avionski prevoz i smještaj košta 600 KM po osobi.

Crna Gora

U turističkim agencijama u RS ističu da je za ljetovanje na Crnogorskom primorju u postsezoni malo zainteresovanih.

- Cijena apartmana u septembru za dvije osobe u Budvi je 50 KM po danu, dok je u Petrovcu za pet maraka viša - rekli su u agencijama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana