Pronađeni migranti na Plješevici, dvojica životno ugrožena

Srna
Pronađeni migranti na Plješevici, dvojica životno ugrožena

Bihać - Četiri migranta, od kojih dvojica imaju promrzline opasne po život, pronađeni su na planini Plješevici, saopštila je Gorska slušba spašavanja /GSS/ Federacije BiH.

Migrante su pronašli pripadnici GSS iz Bihaća večeras u 19.15 časova.

“Dvije osobe su u jako teškom stanju sa promrzlinama opasnim po život, a dvojica jako pothlađeni, ali nisu životno ugroženi. Trenutno se nalaze u objektu koji je bio najbliži lokaciji pronalaska, u kojem su pronađena još dva migranta”, objavljeno je na sajtu federalne GSS.

Povrijeđeni će biti transportovani prema Bihaću, a pomoć je zatražena i od mehanizacije koja je raspoloživa da bi se probio put što bliže spasilačkih ekipa što bi omogućilo brži transport.

Bihaćki spasioci su u toku dana pronašli i drugih dvadeset lica koji su lutali šumama Plješevice, te ih zbrinuli i prebacili na sigurno.

“Ovim je akcija spašavanja uspješno okončana, a Gorska služba spašavanja FBiH može biti ponosna na svoje članove i stanice u sastavu, jer je za nepunih pola sata podignuta pripravnost i na raspolaganje se stavilo više od 40 spasilaca iz FBiH”, navodi GSS FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana