Poznato kada počinje upotreba jedinstvenog tag uređaja

GS
Poznato kada počinje upotreba jedinstvenog tag uređaja

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.

Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske.

"Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i naše i njihove naplatne rampe. Intencija ide u pravcu da to zaživi na širem prostoru Zapadnog Balkana i bukvalno da od Grčke do Slovenije možemo da putujemo automobilom sa jednim tagom. I u isto vrijeme da ne vršimo nikakve dopune tagova i plaćanja. Tag će biti vezan za kreditnu karticu", rekao je Nedeljko Ćorić v.d. direktora "Autoputeva" Republike Srpske.

Izgradnja auto-puta Bijeljini i Republici Srpskoj donosi novu saobraćajnu revoluciju i prosperitet poboljšavanjem saobraćajnih komunikacija. Radovi su uveliko u toku.

Izgradnja dionice auto-puta od Bijeljine do Sremske Rače, jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj. Radovi teku planiranom dinamikom i očekuje se da će biti završeni u predviđenom roku.

Pri kraju je izgradnja međudržavnog mosta preko rijeke Save, koji gradi Republika Srbija, čime će ova dionica biti povezana s auto-putem Kuzmin – Rača u Srbiji.

"Da smo prevazišli neka male probleme koje smo imali na samoj trasi, sada radimo drugi sloj nasipa i ono na čemu radimo intenzivno je da pustimo ovaj novi most na rijeci Savi, ako bismo istovremeno postojeći rehabilitovali i pripremili ga za saobraćaj koji će se u budućnosti na njemu odvijati", kaže Ćorić, prenosi ATV.

Stari most na Savi koristiće se za putnička i laka teretna, vozila dok će teretni saobraćaj funkcionisati preko novog mosta. Planirana su i dva granična integrisana granična prelaza na strani Srbije i na strani Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana