Познато када почиње употреба јединственог таг уређаја

ГС
Познато када почиње употреба јединственог таг уређаја

Усклађивање система електронске наплате путарине на ауто-путевима Српске и Србије корисницима услуга знатно ће олакшати плаћање путарине.

Омогућиће и растерећење саобраћајне мреже и смањење гужви. Употреба јединственог тага требала би да почне почетком туристичке сезоне, кажу у Аутопутевима Српске.

"Функционисаће на начин да функционише и у Републици Српској и у Србији, са истим тагом ће се моћи пролазити и наше и њихове наплатне рампе. Интенција иде у правцу да то заживи на ширем простору Западног Балкана и буквално да од Грчке до Словеније можемо да путујемо аутомобилом са једним тагом. И у исто вријеме да не вршимо никакве допуне тагова и плаћања. Таг ће бити везан за кредитну картицу", рекао је Недељко Ћорић в.д. директора "Аутопутева" Републике Српске.

Изградња ауто-пута Бијељини и Републици Српској доноси нову саобраћајну револуцију и просперитет побољшавањем саобраћајних комуникација. Радови су увелико у току.

Изградња дионице ауто-пута од Бијељине до Сремске Раче, један је од најважнијих инфраструктурних пројеката у Републици Српској. Радови теку планираном динамиком и очекује се да ће бити завршени у предвиђеном року.

При крају је изградња међудржавног моста преко ријеке Саве, који гради Република Србија, чиме ће ова дионица бити повезана с ауто-путем Кузмин – Рача у Србији.

"Да смо превазишли нека мале проблеме које смо имали на самој траси, сада радимо други слој насипа и оно на чему радимо интензивно је да пустимо овај нови мост на ријеци Сави, ако бисмо истовремено постојећи рехабилитовали и припремили га за саобраћај који ће се у будућности на њему одвијати", каже Ћорић, преноси АТВ.

Стари мост на Сави користиће се за путничка и лака теретна, возила док ће теретни саобраћај функционисати преко новог моста. Планирана су и два гранична интегрисана гранична прелаза на страни Србије и на страни Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана