Olja Šakić i Enes Zulić najbrži na maratonu “Stazama Branka Ćopića”

Srna
Olja Šakić i Enes Zulić najbrži na maratonu “Stazama Branka Ćopića”

NOVI GRAD - Olja Šakić iz Prijedora i Enes Zulić iz Bihaća bili su najbrži u svojim kategorijama na maratonu “Stazama Branka Ćopića.

Šulićeva, koja je na maratonu učestvovala prvi put, stazu je istrčala za 4:13:12, druga je bila Marija Zec, a treće mjesto su podijelile Radana Bursać, Dajana Pećanović i Sandra Bijelić.

Zulić, koji na ovom maratonu učestvuje drugi put i drugi put pobjeđuje u muškoj kategoriji, stazu od 42,2 kilometra pretrčao je za 2:54:49.

Drugo mjesto osvojio je Mihael Šula iz Bratislave sa vremenom, a treće Marko Panić iz Novog Grada.

U polumaratonu u muškoj konkrenciji prva tri mjesta osvojili su članovi Atletskog kluba “Maraton” Brčko, prvo Dušan Broćeta, drugo Davor Vidović i treće Srđan Samardžić.

U ženskoj konkurenciji pobjednik polumaratona je Snježana Pisarić iz Mrkonjić Grada, član AK “Maraton” Brčko, druga je Dragana Roljić i treća Maša Glištra.

Pobjednik Trke građana održane su danas u Novom Gradu u okviru Maratona “Stazama Branka Ćopića” je Velid Žigić, koji je stazu od pet kilometara pretrčao za 19 minuta i 16 sekundi, a u ženskoj konkurenciji prva je bila Ajla Fajić sa vremenom 26 minuta i 14 sekundi.

Maraton na stazi od 42,2 kilometra počeo je jutros u Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića gđe je 32 učesnika pozdravio načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić.

Polumaraton na stazi od 21,1 kilometar od Rađenović mosta do Novog Grada danas su trčala 33 trkača.

U Trci građana na pet kilometara bila su 104 učesnika.

Otvarajući manifestaciju načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je ovo i sportska i kulturna manifestacija s obzirom na to da je posvećena najvećem krajiškom književniku Branku Ćopiću.

“Ćopićevo ime i danas puno znači u književnosti i ovo je manifestacija koja povezuje dvije opštine i spaja sport i kulturu”, rekao je Drljača.

Predsjednik Atletskog kluba “Sloboda” Novi Grad Dado DŽinić rekao je da je manifestacija protekla po planu, bez problema i povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana