Оља Шакић и Енес Зулић најбржи на маратону “Стазама Бранка Ћопића”

Срна
Оља Шакић и Енес Зулић најбржи на маратону “Стазама Бранка Ћопића”

НОВИ ГРАД - Оља Шакић из Приједора и Енес Зулић из Бихаћа били су најбржи у својим категоријама на маратону “Стазама Бранка Ћопића.

Шулићева, која је на маратону учествовала први пут, стазу је истрчала за 4:13:12, друга је била Марија Зец, а треће мјесто су подијелиле Радана Бурсаћ, Дајана Пећановић и Сандра Бијелић.

Зулић, који на овом маратону учествује други пут и други пут побјеђује у мушкој категорији, стазу од 42,2 километра претрчао је за 2:54:49.

Друго мјесто освојио је Михаел Шула из Братиславе са временом, а треће Марко Панић из Новог Града.

У полумаратону у мушкој конкренцији прва три мјеста освојили су чланови Атлетског клуба “Маратон” Брчко, прво Душан Броћета, друго Давор Видовић и треће Срђан Самарџић.

У женској конкуренцији побједник полумаратона је Сњежана Писарић из Мркоњић Града, члан АК “Маратон” Брчко, друга је Драгана Рољић и трећа Маша Глиштра.

Побједник Трке грађана одржане су данас у Новом Граду у оквиру Маратона “Стазама Бранка Ћопића” је Велид Жигић, који је стазу од пет километара претрчао за 19 минута и 16 секунди, а у женској конкуренцији прва је била Ајла Фајић са временом 26 минута и 14 секунди.

Маратон на стази од 42,2 километра почео је јутрос у Хашанима, родном мјесту књижевника Бранка Ћопића гђе је 32 учесника поздравио начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић.

Полумаратон на стази од 21,1 километар од Рађеновић моста до Новог Града данас су трчала 33 тркача.

У Трци грађана на пет километара била су 104 учесника.

Отварајући манифестацију начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је да је ово и спортска и културна манифестација с обзиром на то да је посвећена највећем крајишком књижевнику Бранку Ћопићу.

“Ћопићево име и данас пуно значи у књижевности и ово је манифестација која повезује двије општине и спаја спорт и културу”, рекао је Дрљача.

Предсједник Атлетског клуба “Слобода” Нови Град Дадо ДЖинић рекао је да је манифестација протекла по плану, без проблема и повреда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана