Novo rukovodstvo obnavlja rad društva HKD “Napredak” u Banjaluci

M. L.
Novo rukovodstvo obnavlja rad društva HKD “Napredak” u Banjaluci

Banjaluka - Novoizabrana predsjednica banjalučke podružnice Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” Ružica Ševarika istakla je da imaju mnogo planova za budućnost kako bi poboljšali rad ovog društva, a među prioritetima je i uređenje prostorija u kojima će se okupljati članovi.

- Osim toga, nastojaćemo da organizujemo uskršnji prijem te da obilježimo 150 godina od prvog dolaska trapista u Banjaluku. Željeli bismo i da u julu obilježimo godišnjicu rođenja fra Ivana Franje Jukića, koji je bio i začetnik novinarstva u BiH - istakla je Ševarika.

Dodala je da će i u budućnosti mnogo pažnje posvećivati primarnom cilju ovog društva, a to je pomaganje i rad sa studentima i školarcima.

Ševarika je za predsjednicu banjalučke podružnice Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” izabrana na izbornoj skupštini koja je održana u subotu u Banjaluci. Sjednici je prisustvovalo 30 članova i potpredsjednik Nikola Čiča u ime centralne uprave društva.

Novo rukovodstvo, koje, osim predsjednice, čine i potpredsjednik Bojan Jakovljević, sekretarica Marina Marić i rizničarka Sanela Tuckešić, izabrani su na period od četiri godine u kojem će pokušati da obnove rad ove drevne podružnice.

Na sjednici su izabrani i članovi Upravnog odbora, i to preduzetnici Štefan Josipović i Nataša Grozdić, zatim poslanica u Narodnoj skupštini RS Andrea Dorić te profesori banjalučkog Katoličkog školskog centra Davor Paponja, Antun Šarac  i Tatjana Kralj.

Banjalučka podružnica Hrvatskog kulturnog društva osnovana je još 1906. godine, četiri godine nakon osnivanja društva, u vrijeme kada još sve podružnice nisu bile ni prihvatile zajedničko ime “Napredak”. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana