Novi Sad: Krov nad glavom obezbijeđen za 15 izbjegličkih porodica

Srna
Novi Sad: Krov nad glavom obezbijeđen za 15 izbjegličkih porodica

NOVI SAD - U Novom Sadu danas su uručeni ugovori vrijedni 15 miliona dinara (oko 127.600 evra) kojim će 15 izbjegličkih porodica na području Vojvodine trajno riješiti svoje stambeno pitanje.

Ugovorima će te izbjegličke porodice dobiti novčanu pomoć za kupovinu seoskih kuća i okućnica.

Vrijedne ugovore predstavnicima porodica uručili su zajedno pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo.

Sofić je naglasio da je realizovanje pomoći izbjeglicama za trajno rješavanje stambenog piitanja bio i ostao prioritet Sekretarijata na čijem je čelu.

“Poboljšanje uslova stanovanja preduslov je za razvoj i napredak stanovništva koje je izbeglo na teritoriju AP Vojvodine. Naša dužnost je da u rešavanju stambenih pitanja izbeglih istrajemo u zajedničkoj podršci Pokrajinske vlade i Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, uz veliku operativnost i posvećenost Fonda”, poručio je Sofić u izjavi za medije poslije uručenja ugovora.

Ćutilo je kazao da je današnji događaj samo dio velikog projekta čiji je cilj trajno stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine.

“Pružanjem pomoći izbeglim za rešavanje stambenog pitanja, Pokrajinska vlada dosad je stambeno zbrinula gotovo 500 izbegličkih porodica, a više od 800 porodica dobilo je pomoć u vidu građevinskog materijala. Od 2018. godine sva opredeljena sredstva za rešavanje stambenih problema izbeglih su bespovratna”, podsjetio Ćutilo.

Pokrajinska vlada je u ovoj godini opredijelila 30 odsto više sredstava za budžet Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu u odnosu na prethodnih nekoliko godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana