Нови Сад: Кров над главом обезбијеђен за 15 избјегличких породица

Срна
Нови Сад: Кров над главом обезбијеђен за 15 избјегличких породица

НОВИ САД - У Новом Саду данас су уручени уговори вриједни 15 милиона динара (око 127.600 евра) којим ће 15 избјегличких породица на подручју Војводине трајно ријешити своје стамбено питање.

Уговорима ће те избјегличке породице добити новчану помоћ за куповину сеоских кућа и окућница.

Вриједне уговоре представницима породица уручили су заједно покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душко Ћутило.

Софић је нагласио да је реализовање помоћи избјеглицама за трајно рјешавање стамбеног пиитања био и остао приоритет Секретаријата на чијем је челу.

“Побољшање услова становања предуслов је за развој и напредак становништва које је избегло на територију АП Војводине. Наша дужност је да у решавању стамбених питања избеглих истрајемо у заједничкој подршци Покрајинске владе и Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, уз велику оперативност и посвећеност Фонда”, поручио је Софић у изјави за медије послије уручења уговора.

Ћутило је казао да је данашњи догађај само дио великог пројекта чији је циљ трајно стамбено збрињавање избјеглих и расељених лица са пребивалиштем на територији АП Војводине.

“Пружањем помоћи избеглим за решавање стамбеног питања, Покрајинска влада досад је стамбено збринула готово 500 избегличких породица, а више од 800 породица добило је помоћ у виду грађевинског материјала. Од 2018. године сва опредељена средства за решавање стамбених проблема избеглих су бесповратна”, подсјетио Ћутило.

Покрајинска влада је у овој години опредијелила 30 одсто више средстава за буџет Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону у односу на претходних неколико година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана