Nova prognoza ne obećava

GS
Foto: Facebook

Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je da će narednih dana biti snijega u planinskim predjelima iznad 1.200 metara nadmorske visine. Međutim, kako temperature neće biti u minusu, snijeg će biti vlažan i topiće se, ističe on.

Prema vremenskoj prognozi meteorologa Nedeljka Todorovića, hladno vrijeme biće nam do sredine sljedeće sedmice.

- U petak slijedi djelimično razvedravanje, prije svega u sjevernim krajevima. U subotu i malo južnije ka centralnom dijelu biće vedrije, tako da se može desiti da u planinskim predjelima bude i mraza, ali i u kotlinama i na visoravnima brdsko-planinskog dijela zemlje - kaže Todorović.

Biće štete zbog snijega

Kako ističe, neće biti jakog mraza, do minus jedan ili nula stepeni.

- Vjerovatno će biti štete zbog snijega, pošto su voćke već cvetale na visinama od 1.300 - 1.500 metara. Grane su teške i olistale i mogu da se lome. Ali to je danak prirode - kaže meteorolog Todorović.

Temperatura ispod prosjeka za ovo doba godine trajaće do sredine sljedeće sedmice, ističe meteorolog Todorović.

- Hladna varijanta vremena za april potrajaće negdje do sredine naredne sedmice, to je 23. i 24. april, sa maksimalnim vrijednostima negdje od 12 do 18 stepeni. To je malo ispod prosjeka za ovo doba godine, a onda bi sledio porast temperature do kraja mjeseca s tim da ne bi bilo ovih letnjih vrijednosti temperatura. Maksimalne do kraja aprila bile bi 24-25 stepena. Ali bilo bi i kratkotrajne kiše, svaki drugi, treći dan, teško je sada definisati - kaže Todorović za "Prva TV".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana