Nestali Rus napustio BiH i autobusom se vratio u Srbiju

GS
Nestali Rus napustio BiH i autobusom se vratio u Srbiju

Artem Aleksejevič Popov (18), Rus čiji je nestanak nedavno prijavljen ne nalazi se u Banjaluci i utvrđeno je da je 12. februara napustio BiH i ušao u Srbiju.

U MUP Republike Srpske navode da je Popov 12. februara ušao u autobus firme ”Bočac turs”, koji je putovao za Novi Sad.

”Nesporno je utvrđeno da je Popov tog dana napustio BiH i vjerovatno se nalazi na području Novog Sada”, navodi izvor ATV-a.

Prema prijavi njegove majke Artem je posljednji put viđen 12. februara, upravo na autobuskoj stanici u Banjaluci, i od tada mu se izgubio svaki trag.

Artem je prethodo iz Rusije doputovao u Srbiju. Prema informacijama koje je porodica dobila od policije 10. februara 2024. godine je prešao granični prelaz Rača i ušao u BiH, , saznaje ATV.

”Moj sin poznat je i kao Vlajko. Poslednji put viđen je na autobuskoj stanici u Banjaluci i od tada mu se gubi svaki trag. Pasoš nije registrovan od 10. februara, što znači da se najverovatnije i dalje nalazi u BiH. Nepoznato je gdje je otišao, možda u Sarajevo ili Mrkonjić Grad. Tečno govori ruski i srpski jezik”, ispričala je nedavno majka za Telegraf.

Artem je visok 190cm, mršav je i ima smeđe oči i kosu. Prepoznatljiv je i po brkovima i bradi. Porodica nema informacije o tome šta je imao na sebi kada je viđen poslednji put, ali moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da pozovu policiju u BiH ili u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana